Rust, luxe en groen komt prachtig samen in deze design tuin. Een verrijking van de woning met veel raampartijen en een moderne, stijlvolle inrichting. Deze bewoners hadden voor hun tuin een duidelijke visie én helder tuinontwerp. Wij hebben ze geholpen met de tuinaanleg, vanaf het leeghalen tot advies over nieuwe bestrating en het straatwerk.

Grondwerk, bestrating & strater

Afvoeren oude vlonderplanken en tuinafval: Roelinga B.V.
Levering bestrating: Roelinga B.V.
Aanleg bestrating: Bestratingsbedrijf R. Nijboer www.bestratingsbedrijf-rnijboer.nl

Gekozen sierbestrating voor de achtertuin

De 2 grote terrassen bij het huis zijn aangelegd met Schellevis Oudhollandse tegels 1×1 meter, kleur grijs. Voor de omlijsting van de Oudhollandse tegels en voor de aanleg van de looppaden is gekozen voor Clayville gebakken waaltjes, kleur Amsterdam. Deze getrommelde waaltjes hebben een donkerbruin/antraciet gemêleerde kleur die mooi contrasteert met de lichte grote terrastegels. Voor de trap naar het terras aan de waterkant zijn Kijlstra traptreden, kleur Indus Black gekozen. Daarnaast zijn op diverse plaatsen vlakken met Basalt 8-16 siergrind aangelegd. Voorkomen van onkruid tussen de tegels is aangepakt door de bestrating in te vegen met voegzand. Voor de donkere bestrating is Black sparkle inveegzand gebruikt en voor de lichte terrastegels Zilverzand inveegzand.

Het tuinontwerp

Op verschillende plaatsen in de tuin zijn stijlvolle terrassen te vinden: aan het water, onder de overkapping, naast het huis, en tussen het groen. De 2 eye-catchers zijn de 2 royale terrassen aan de kant van de woning. Wat eruit springt zijn de grote Oudhollandse terrastegels van 1×1 meter. Dit zijn echte sfeertegels met een ambachtelijke, iets open structuur aan de bovenkant. Deze tegels zijn strak afgewerkt voor een moderne uitstraling, maar ogen absoluut niet kil door het unieke motief. Daarnaast is in deze tuin gewerkt met een mix van 3 structuren: getrommelde waaltjes, ambachtelijke Schellevis tegels en grind. Overal waar je kijkt is een goede zichtlijn, vind je structuur en rust doordat de kleuren worden herhaald.

Terras aan het water met traptreden
Gebakken waaltjes
Gebakken waalformaat friesland
Schellevis Oudhollandse tegels friesland