Heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden, blijkt de tuin een chaos. Dat was de uitdaging voor dit gezin. Hoe creëer je een tuin met verschillende functionaliteiten, waar rust, ruimte en groen samenkomen tot een ‘wow-effect’? Dankzij het stijlgevoel van deze tuinliefhebbers hebben we een echte droomtuin kunnen realiseren.

Het tuinontwerp

De oprit heeft een opvallend design in 2 kleuren en 2 verschillende opritbestrating. Dit geeft kleur en structuur aan het aangezicht van de woning. De getrommelde waaltjes die gebruikt zijn in de oprit lopen door de tuin in, voor eenheid en verbinding tussen de voor- en achterzijde. In de achtertuin zijn meerdere zitplaatsen aangelegd waaronder een terras op hoogte tegen de serre. De bestrating voor het terras is in Design strak aangelegd. Dit is een luxe betontegel 60×60 cm antraciet die de tuin een modern contrast geeft naast de getrommelde waaltjes. Om de hoogte naar het terras te overbruggen is een trap aangelegd van robuuste traptreden.

Naast het verhoogde terras ligt een groenweide met strakke vijver. Dit brengt groen in de tuin. Dit groen loopt over in een zitgedeelte met een tuintafel en stoelen waar je buiten kunt eten. Tot slot is er een gezellige overkapping geplaatst waar je ook ’s avonds tot in de late uurtjes kunt genieten van de tuin.

Bestrating Drachten
Trap in de tuin
Nieuwe bestrating Drachten
Bestrating voor de oprit Drachten
Klinkers voor de oprit

Gebruikte bestrating

Bestrating voor de oprit:

  • Kijlstra Longstones, kleur: Ocean
  • Kijlstra Antiek getrommelde waaltjes, kleur: Nieuw Veendam

Sierbestrating voor de tuin:

  • Kijlstra Antiek getrommelde waaltjes, kleur: Nieuw Veendam
  • Kijlstra Design tegels 60x60x4 cm, kleur: black
  • Kijlstra Traptreden 60x30x15 cm, kleur: Indus black
  • Kijlstra Linea stapelblokken, kleur: antraciet

Het straatwerk is uitgevoerd door Bestratingsbedrijf R. Nijboer https://www.bestratingsbedrijf-rnijboer.nl