Soms ben je toe aan een update van je tuin. Zo ook dit jonge gezin in Zwaagwesteinde. Zij waren op zoek naar een moderne achtertuin met nieuwe bestrating en een gezellige overkapping. Qua stijl een knipoog naar Scandinavisch, met een warme uitstraling.

Moderne sierbestrating

De tuinrenovatie

De bestrating voor de achtertuin is gekozen in een grijze tint. De terrastegels zijn grijs gevlamd in een donkere en lichte tint. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het is ook onderhoudsvriendelijk! Doordat de tegel niet egaal van kleur is, valt vuil minder snel op en dat is wel zo prettig met kinderen.

Onderhoudsvrije tuin

Met het oog op een zo onderhoudsvrije tuin, is speciaal geselecteerd op het type tegel. Dit is de H2O Nero Grey terrastegel 60×60 cm. De H2O tegel met footcomfort is heel egaal afgewerkt. Een ideale tegel om met blote voeten overheen te lopen. De hechting van groene aanslag op de tegels is hierdoor ook veel minder dan bij een reguliere basic betontegel. Daarnaast heeft deze tegel een hele smalle voeg, waardoor onkruid tussen de tegels minder kans krijgt. Om onkruid tussen de tegels verder te voorkomen, is de sierbestrating ingeveegd met Black Sparkle inveegzand. Dit voorkomt tot wel 70% van het onkruid.

Om de tuin aan te kleden is gekozen voor een border van strakke stapelblokken: Linea’s in de maat 60 cm. Deze strakke antraciete stapelblokken passen goed in de moderne stijl van de tuin en bij de kleur van de bestrating.

Grondwerk, bestrating & straatwerk

Levering van zand: Roelinga B.V.
Levering van bestrating: Roelinga B.V.
Straatwerk: Bestratingsbedrijf Remco Nijboer

Bestrating onder de overkapping
Scandinavische tuin