Buiten genieten kent geen grenzen. Dus toen wij de vraag kregen om een kleine droomtuin te realiseren zeiden wij: ja! Met deze opdracht zijn we aan de slag gegaan voor een moderne update van een bestaande achtertuin in Drachten.

De opdracht: een mooie achtertuin

Misschien herken je het, want veel Nederlandse stadstuinen zijn kleiner dan 50 m². Op welke manier combineer je groen, een fijne plek om te zitten, én een handige looproute naar de tuindeur? De truc is een goede materiaalkeuze! Als je kiest voor mooie materialen, heb je weinig opsmuk nodig en houd je ruimte over.

Voor deze opdracht hebben wij rekening gehouden met:
* Moderne bestrating
* Een nieuwe schutting

De uitvoering: tuin leeghalen en opnieuw aanleggen

Deze tuinrenovatie in Drachten begint bij het leeghalen van de tuin. De oude bestrating verwijderen gaat eenvoudig met een shovel. Voor deze klus hebben wij daarom 2 allround vakmannen ingeschakeld. Meer is niet nodig, zodat we de werkzaamheden strak op elkaar kunnen afstemmen en de klus soepel verloopt. De coördinatie van de tuinrenovatie, het grondwerk en de aan- en afvoer van de zand, grond en puin hebben wij verzorgd.
* Bestratingsbedrijf R. Nijboer voor het shovel & straatwerk

Zand en grond Drachten

Mooie sierbestrating

In deze tuin is gekozen voor de Design tegel Ocean 60×60 cm. Deze terrastegel heeft een mooie sierbestrating afwerking. Tegelijkertijd is het een betaalbare betontegel met een luxe uitstraling vanwege de grijs/bruine kleur. Doordat deze tuintegel 4 cm dik is, is het een fijne tegel qua gewicht met het oog op het straatwerk.

Tuinafval afvoeren
Grondwerk en aanleg bestrating achtertuin Drachten
Bestrating aanleggen Drachten