Stel: je hebt weinig vrije tijd, maar wilt toch graag een verzorgde tuin. Met deze opdracht zijn we aan de slag gegaan voor de vernieuwing van een bestaande voortuin en achtertuin in Drachten.

De opdracht: puzzelen met functionaliteit en groen

Het is logisch om te beginnen met kijken naar wat je mooi vindt: welke stijl zoek je, kleurgebruik, veel of weinig groen? Hele belangrijke punten waarmee je jouw eigen stempel geeft aan de tuin. Voor een goed ontwerp voegen we hier ‘funtionaliteit’ aan toe. Wat moet er in de tuin gebeuren? Waarvoor wil je ruimte reserveren?

Tijdens deze opdracht was dit heel helder:
* Oprit naast het huis
* Beschutting aan de voorkant van de woning tegen inkijk
* Gemakkelijk schoon te houden bestrating
* Een onderhoudsvrij beplantingsplan: wel groen, weinig werk

De uitvoering: de juiste vakmannen inschakelen

Voor deze klus hebben wij 3 vakmannen ingeschakeld. Zij hebben het materiaal én de snelheid om deze klus snel en vakkundig te klaren. De coördinatie en de aan- en afvoer van de materialen hebben wij zelf verzorgd. Met ‘de juiste mannen op de juiste plaats’ bespaar je tijd (tijd is geld) en heb je de garantie van een strak eindresultaat.
* Westerlaan voor het kraanwerk
* Bestratingsbedrijf R. Nijboer voor het straatwerk
* DIM Hovenier voor de beplanting

Aanleg tuin Drachten
Oude bestrating afvoeren

Het eindresultaat

Er is gekozen voor de Patio Straight Exclusive banenverband bestrating in de kleur: Ocean. Deze sierbestrating is heel gebruiksvriendelijk dankzij een blanke coating waarop groene aanslag en vuil slecht hecht. Bovendien beschermt het de kleur tegen weersinvloeden. Voor de borders is een statement gemaakt met Indus black traptreden. Deze zijn kleurecht en échte blikvangers dankzij hun royale afmeting van: 60x30x15 cm. Dit geeft een mooie omkadering van de beplanting.